Champagneboeren

De Kleine Champageboer heeft champagnes van twee authentieke champagnehuizen in het assortiment.

Jacques Marquette

Jacques Marquette is een echte champagneboer met een enorme passie voor zijn vak. Zie over zijn champagnehuis maar iets online te vinden… Al zijn tijd en liefde gaan naar de wijnstokken, druiven en champagne. Jacques is voorzitter van de regionale Cooperative Generale des Vignerons, opgericht in 1900.

Jacques is een flink aantal jaar opgeleid in verschillende wijnstreken. Waarbij hij naast de champagne een grote liefde voor Bordeauxwijnen heeft omdat hij daar in de velden zijn (Deense) vrouw heeft leren kennen. Zijn zoon heeft hetzelfde opleidingstraject gevolgd en zal hem in de nabije toekomst opvolgen.

Maison Belin

Maison Belin is een echt familiebedrijf. Het begint allemaal in 1957 als Henri Planson besluit te stoppen met landbouw en zich volledig toelegt op de wijnbouw. Het duurt tot 1963 voor de eerste flessen in de verkoop kunnen. In de jaren zeventig treden dochter Jeanine en haar man Gérard Belin toe tot het bedrijf.

Als in 1997 zoon Olivier toetreedt tot het bedrijf belanden we met hem bij de derde generatie. Met zijn kennis worden nieuwe paden bewandeld om spannende andere champagnes te ontwikkelen. Olivier heeft bijzondere aandacht voor de oude wijnstokken en de tradities van het maken van champagne,
dat leidt tot karakteristieke champagnes waarin het ’terroir’ van de druif tot uiting komt.

Share