Wat eten we erbij

Clafoutis

Fantastische begeleider van champagne. Makkelijk om te maken. Warm welkom voor als je vrienden op bezoek krijgt.

Benodigdheden:

  • Uiteraard een heerlijke fles champagne!
  • 500 gram kersen zonder pit (glazen pot of blik)
  • 80 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • 2 deciliter melk
  • 2 eieren
  • boter
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Laat de kersen goed uitlekken in een vergiet
  3. Klop de eieren los en meng het met de vanillesuiker en suiker
  4. Voeg geleidelijk de bloem toe, met een zeef
  5. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer het er doorheen
  6. Vet een ovenschaal (doorsnede ongeveer 22 cm.) in met wat boter
  7. Verspreidt de kersen over de ovenschaal
  8. Verspreidt het mengsel er overheen en zet het in de oven voor 45 minuten
  9. Serveer de Clafouti lauw/warm met wat poedersuiker er overheen
Share